Asiatiska nudlar

Hem > Nudlar

Nudlar är ett gott och enkelt tillbehör som används till många olika maträtter över hela Asien. Nudlar kan liknas vid pasta, och görs på en ojäst deg, ofta bestående av ägg och mjöl. Olika asiatiska nudlar görs på olika sorters mjöl; risnudlar görs på rismjöl, glasnudlar görs på mungbönor, udonnudlar görs på vetemjöl etc. Olika nudlar används till olika rätter och är olika populära i olika asiatiska länder. Lär dig mer om olika asiatiska nudlar nedan!

Köpa nudlar online

Utbudet av olika asiatiska nudlar i svenska matbutiker är tämligen skralt. Numera går det att köpa nudlar online – Pong Market är en av flera aktörer som erbjuder ett stort utbud av nudlar från olika asiatiska märken. Nudlar är så mycket mer än studentmat, och här får du verkligen chansen att förkovra dig i den breda variationen av asiatiska nudlar och samtidigt hitta din nya favorit. Följ med in på djupet av olika typer av nudlar – och var du kan hitta dem.

Snabbnudlar


Snabbnudlar är många studenters räddning i slutet av studiebidraget. Snabbnudlar är billiga och går snabbt att laga – därav dess namn. De tillagas genom att få koka i några få minuter och därefter tillsätter man den kryddblandning som kommer med förpackningen. Snabbnudlar finns också som färdiga soppor där du enbart behöver tillsätta varmt vatten. Är gott att äta som det är, men kan också toppas med olika tillbehör.

Passar till: När du behöver något snabbt.

Köp snabbnudlar online: Pongmarket.se

Ramennudlar


Ramen betyder egentligen ”nudlar” på kinesiska, men används ofta för att benämna en japansk buljongbaserad soppa med nudlar, ofta innehållandes fläsk, grönsaker och ett kokt ägg. I ramen spelar buljongen tillsammans med särskilda ramennudlar en viktig huvudroll. Ramennudlar är gjorda av ägg, vetemjöl, salt och vatten. Dessa har en fin smak och en spänstig konsistens som passar extra bra i soppa och wok. När du köper ramennudlar är de förkokta och går därför snabbt att tillaga.

Passar till: Ramensoppa eller i en wok med nudlar.

Köp ramennudlar online: Pongmarket.se

Udonnudlar


Udonnudlar är nudlar baserade på vetemjöl och används i flera maträtter i både den japanska och koreanska matkulturen. Dessa kan serveras både varma och kalla i soppor eller tillsammans med dippsås och olika tillbehör. Utmärkande för udonnudlar är dess tjocklek – de är den tjockaste sortens nudlar som används i det japanska köket, och serveras ofta i en varm buljong. På grund av (eller kanske tack vare) sin tjocklek brukar man sörpla i sig udonnudlar, en nudel i taget. Det går att köpa både torkade och frysta udonnudlar online.

Passar till: Het buljong eller till kött/fisk tillsammans med olika grönsaker. Är goda att äta kalla på sommarhalvåret.

Köp udonnudlar online: Pongmarket.se

Kinesiska nudlar


I Kina är nudlar en viktig del av den kulinariska kulturen. Som en av världens största marknader för snabbnudlar är det inte helt förvånande att många förknippar kinesiska nudlar med just snabbnudlar. Det finns en hel uppsjö av olika snabbnudlar från Kina, och många av dem går att köpa online, här i Sverige. Bland andra populära nudlar i Kina hittar du också Wenzhou-nudlar – kinesiska nudlar som är spröda och platta, och som används i många klassiska recept.

Passar till: Wenzhou passar till krämiga och oljiga rätter. Kinesiska snabbnudlar passar när du vill ha något snabbt, gott och enkelt.

Köp kinesiska nudlar online: Pongmarket.se

Koreanska nudlar


Koreanska snabbnudlar (ramyeon) karaktäriseras ofta av de kryddstarka smaker som de ofta tillagas med – gochujang är en av de vanligaste smaksättningarna på snabbnudlar. I Korea finns flertalet olika nudelsorter – vissa mer utbredda än andra. Det finns flera olika koreanska nudlar som är gjorda på vete; somyeon som är tunna och påminner om spaghetti till formen, kalguksu som är knivskurna och udong som är något tjockare. Därutöver finns det också koreanska nudlar gjorda på sötpotatis (dangmyeon) och bovetenudlar (naengmyeon). Många koreanska snabbnudlar finns att köpa online.

Passar till: Flertalet olika koreanska maträtter, såsom rabokki, bibimguksu, jajangmyeon och japchael.

Köp koreanska nudlar online: Pongmarket.se

Japanska nudlar


Japanska nudlar finns i flera olika varianter. Några av de mest kända är ramennudlar, udonnudlar och sobanudlar. Ramen används som bekant ofta till soppor medan udon kan serveras både varm och kall. Sobanudlar har en karaktäristisk beigeaktig färg och serveras ofta i rätten mori soba – en populär rätt under den varma japanska sommaren. Det finns också många japanska snabbnudlar med olika typer av smaksättning. Det finns till och med japanska snabbnudlar särskilt för till exempel ramen – ett stort urval finns att köpa online.

Passar till: Ramen, mori soba, tsuyu och kall buljong på heta sommardagar.

Köp japanska nudlar online: Pongmarket.se

Thailändska nudlar


Thailändska nudlar används i flertalet olika typiskt thailändska rätter – den mest kända är kanske pad thai. Till pad thai används risnudlar, men även glasnudlar är vanliga i det thailändska köket. Bland thailändska snabbnudlar är det vanligt med klassiskt thailändska smaksättningar såsom räkor och kimchi – den sistnämnda en sötstark fermenterad kål, typisk för det koreanska köket, men som älskas av thailändarna. Det är också vanligt med thailändska snabbnudlar smaksatta med räkor, tom yun, sukiyaki, fläsk eller kyckling. Det finns mängder av thailändska snabbnudlar att köpa online, från Sverige.

Passar till: Pad thai, wokade nudelrätter och snabbnudlar för när du vill ha något som är gott, enkelt och snabblagat.

Köp thailändska nudlar online: Pongmarket.se