Oxfilé provençale

Hem > Middagstips > Oxfilé provençale

För 4 personer

Vitlökssmör


Du behöver:

  • 5 vitlöksklyftor
  • 150 g rumstempererat smör
  • Några droppar citronsaft
  • Salt & Svartpeppar

Gör så här:

  1. Pressa vitlöksklyftorna.
  2. Blanda ner vitlöken, salt & peppar i smöret.

Råstekt potatis


Du behöver:

  • 800g fast potatis
  • Smör och olja

Gör så här:

  1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor.
  2. Skölj skivorna i kallt vatten och torka av med en kökshandduk.
  3. Stek i stekpanna med smör och olja tills de är gyllenbruna och nästan genomstekta.
  4. Lägg potatisen i en form och låt den stå ca 10 minuter i ugnen.

Kött


Du behöver:

  • 800g Oxfilé
  • Salt & peppar
  • Hackad persilja
  • Färsk timjan

Gör så här:

  1. Salta och peppra köttet ordentligt.
  2. Bryn köttet i stekpanna på hög värme.
  3. Lägg in köttet i mitten av ugnen tills det är 62 grader i mitten (medium).
  4. Lägg köttet i folie och låt det vila i 20 minuter innan du skär upp det.
  5. Skär upp köttet i lagom tjocka skivor och lägg på potatisen.
  6. Lägg upp klickar av vitlökssmöret på köttet så det smälter lite eller kör hela formen i ugnen till smöret smält.
  7. Strö på örterna och servera.

Receptförslag