Recept

Oxfilé provençale

För 4 personer

Vitlökssmör


150g smör rumstempererat
5 vitlöksklyftor
Några droppar citronsaft
Salt & Svartpeppar

1. Pressa vitlöksklyftorna
2. Blanda ner vitlöken, salt & peppar i smöret
3. Slå på ugnen eller tänd grillen

Potatis


800g fast potatis
Smör och olja

1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor
2. Skölj skivorna i kallt vatten och torka av med en kökshanduk
3. Stek i stekpanna med smör och olja tills de är gyllenbruna och nästan genomstekta

Kött


800g Oxfilé
Salt & peppar
Hackad persilja
Färsk timjan

1. Salta och peppra köttet ordentligt
2. Bryn i varm stekpanna
3. Lägg in köttet i mitten av ugnen tills det är 62 grader i mitten (medium)
4. Lägg köttet i folie och låt det vila i 20 minuter innan du skär upp det
5. Lägg potatisen i en form och låt den stå ca 10 minuter i ugnen
6. Skär upp köttet i lagom tjocka skivor och lägg på potatisen
7. Lägg upp klickar av vitlökssmöret på köttet så det smälter lite eller kör hela formen i ugnen till smöret smält.
8. Strö på örterna och servera.