Vegetarisk lasagne

Hem > Middagstips > Vegetarisk lasagne

För 4 personer

Innehåll


  • 1 pkt färska lasagneplattor
  • 300g fryst broccoli
  • 250g fryst bladspenat
  • 1–2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 morötter
  • 500g krossade tomater
  • 3 dl mjölk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ - ¾ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 1 – 1 ½ krm svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 200g fetaost

Tillagning


  1. Tina broccoli och bladspenat.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär upp morötterna i 5 cm långa stavar.
  3. Häll de krossade tomaterna och mjölk i en kastrull och smula i buljongtärningen. Lägg i salt, peppar och socker och låt koka upp.
  4. Lägg i vitlök, morötter och lök och koka utan lock i ungefär tio minuter, lägg i hackad basilika.
  5. Riv eller hacka fetaosten grovt. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattorna och varva med broccoli, fetaost, sås, spenat. Avsluta med sås och fetaost högst upp.
  6. Kör i ugnen i 15 minuter på 225 grader.

Receptförslag