Recept

Vegetarisk lasagne

För 4 personer

Innehåll


1 pkt färska lasagneplattor
300g fryst broccoli
250g fryst bladspenat
1–2 gul lök
1 klyfta vitlök
3 morötter
500g krossade tomater
3 dl mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
½ - ¾ tsk salt
½ tsk socker
1 – 1 ½ krm svartpeppar
2 msk hackad färsk basilika
200g fetaost

Tillagning


1. Tina broccoli och bladspenat
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär upp morötterna i 5 cm långa stavar.
3. Häll de krossade tomaterna och mjölk i en kastrull och smula i buljongtärningen. Lägg i salt, peppar och socker och låt koka upp.
4. Lägg i vitlök, morötter och lök och koka utan lock i ungefär tio minuter, lägg i hackad basilika.
5. Riv eller hacka fetaosten grovt. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattorna och varva med broccoli, fetaost, sås, spenat. Avsluta med sås och fetaost högst upp.
6. Kör i ugnen i 15 minuter på 225 grader.